Baca Temizleme

Baca Temizleme

Baca Temizleme Restoran, AVM, ev ve işyerlerinde pek çok farklı türde bacalar bulunmaktadır. Bu sebeple bacalar, pişen yemeklerin dumanını alarak ortamı rahatlatsa da zamanla oluşan zararlı maddeler baca tıkanmasından gıda zehirlenmelerine kadar birçok olumsuz duruma gebe olmaktadır.

Sonuç olarak uzman ekipler, teknolojik cihazlar ve insan sağlığına önem veren anlayışıyla yıllardır baca temizlik ve tıkanıklık açma konusunda zirvededir.

Peki Ada Baca, hangi baca tiplerinin temizliğini yapıyor ve sizin baca tipiniz hangisi? Hem bu soruların cevabını da aşağıdaki baca tipleri arasından bulabilir. Hem de tıkalı ve temizliğe ihtiyaç duyan bacalarınızı, insan sağlığını tehdit edecek, zehirleme ve benzeri durumlarla karşılaşacak seviyeye gelmeden temizletebilirsiniz.

Hizmetlerimiz itfaiye onaylıdır. Sertifikalı baca temizliği firmasıyız.

  • Davlumbaz Baca Temizliği
  • Yağlı Kanal Temizliği
  • Elektrostatik Filtre Temizliği
  • Fabrika Baca Temizliği
  • Havalandırma Kanal Temizliği
  • Şömine Baca Temizliği
  • Restoran Baca Temizliği
  • Fırın Baca Temizliği
  • Merkezi Sistem (Kazan) Baca Temizliği
  • Otel Baca Temizliği
  • Kombi ve Soba Bacası Temizliği
  • Alışveriş Merkezi Baca Temizliği

 

BACA TEMİZLİĞİ NEDEN GEREKLİDİR?

Baca bakımı ve temizliği, yangından korunma tedbirleri arasında önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle Türkiye’de her yıl bina yangınlarının % 20’si temizlenmeyen bacalardan ileri gelmektedir. Özellikle bacalar temizlenmediği ve yakıcılar doğru yere kurulmadığı zaman, yakıtlar eksik ve verimsiz yanmaktadır. Eksik yanma sonucu oluşan kirli gazlar ve partiküller baca tıkanmasına neden olmaktadır.

Genellikle baca gazının geri tepmesi ve karbonmonoksit gazının ortama yayılmasından dolayı zehirlenmeler oluşmaktadır. Bu nedenle baca temizliği yapılsa dahi lodoslu havalarda soba yakılmamalı ve yanıyorsa söndürülmelidir. Özellikle katı (Kömür) ve Sıvı Yakıtlı Baca Temizliği Kalorifer ve soba bacalarının kışa girmeden ve kış ortası olmak üzere yılda 2 defa temizlenmesi gerekmektedir. Ancak yapılan temizlik sonrası yakıt daha randımanlı yanarak tasarruf sağlanır, çevreye atılan karbon monoksit oranı düşer.

Özellikle soba bacalarının neden olduğu karbon monoksit zehirlenmeleri önlenmiş olur ve baca yüzeylerinde ziftlenmeler önleneceği için baca tutuşmasının sebep olacağı yangınlar da önlenmiş olur. Bu nedenle kalorifer bacalarının yanı sıra kazan alev borularının temizlenmesi, kazanla baca arasındaki yatay duman kanallarının da temizletilmesi ihmal edilmemelidir. Gerek kalorifer gerekse soba bacalarının periyodik olarak temizletilmesiyle % 15- 30 oranlarında yakıt tasarrufu sağlar.

Genellikle kışın gelmesiyle birlikte özellikle soba kullanılan evlerde yangın ve zehirlenme riski bir miktar artmaktadır. Böylece sobaların içinde en risklisi kömür sobalarıdır. Ayrıca birde kalitesiz kömür kullanılırsa bu risk daha da artar. Usulüne göre yakılmazsa verimli yanma sağlanamayacaktır. Sonra boru ve bacalar tekniğine uygun değilse iyi çekiş yapamayacak gerekli temizlik yapılmazsa bacanın çekmesi, sobanın yanması problem olacaktır.

adabaca

Yorum yaz

Hemen Ara